Tres títols de Capacitació i tres inauguracions als tres campus de la CEU-UCH

capacitacio

Vora set-centes persones estudiaran este curs 2014-2015 valencià i anglés a la Universidad CEU Cardenal Herrera per a capacitar-se i poder impartir classes en estes llengües en els nivells no universitaris, un requisit que marca la llei del govern valencià amb l’entrada en vigor de l’Orde 17/2013, de 15 d’abril, per la qual s’estableixen les condicions per obtindre els certificats de capacitació per a l’ensenyament en valencià (CCEV) i en llengües estrangeres, que en el cas de la CEU-UCH ha posat en marxa la capacitació en anglés (CCEI), a banda del diploma de mestre de valencià (DMV).

Un trio perfecte: tres titulacions, tres campus i tres punts de vista per cursar-los, educació infantil, primària i secundària, a banda de l’àmbit de la formació professional i d’altres nivells com els mòduls o escoles d’adults. La CEU-UCH, doncs, se situa puntera en la impartició d’estos certificats per davant de totes les universitats, públiques i privades, de la Comunitat Valenciana. Els cursos es van posar en marxa en 2013-2014, en la titulació d’Educació (Magisteri), que fa cinc anys que es va implantar a la universitat.

En este sentit, vora trenta grups de Capacitació començaren les classes el passat 1 d’octubre a Castelló, Elx i Alfara-València. Esta setmana s’han inaugurat oficialment. Començava el torn el dilluns 6 d’octubre a Elx, amb la presència de la coordinadora d’Educació, Nuria Andreu, la coordinadora de capacitació d’Elx, Gloria García, i el coordinador General, Vicent Gª. Perales. Davant quasi 200 alumnes, es va posar l’èmfasi en el repte i la il·lusió amb que afrontava la universitat formar a formadors, a mestres i professors, amb dos centenars d’alumnes de CCEV.

IMG_8883

El dimarts 7 d’octubre va tindre lloc la inauguració oficial a Castelló, on cursen la titulació de CCEV un centener de persones. El director del CEU de Castelló, José María Mira, va destacar la importància que el CEU es visualitze a Castelló en la impartició d’Educació; la coordinadora de Castelló, Elena Amiguet, es mostrava disposada i il·lusionada en esta etapa de coorinació; el coordinador general, Vicent Gª. Perales, posava l’èmfasi una vegada més en l’estima pel valencià, sense la qual, els formadors de xiquets i xiquetes estarien buits de contingut. En la taula inaugural també va participar Pau Pla, professor de tots els grups de Capacitació a Castelló.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Finalment va ser el dimecres 8 d’octubre la inauguració oficial general al Palau de Colomina de València, amb la presència del vicerector d’Ordenació Acadèmica i Professorat, Gerardo Antón, el vicedegà d’Eduacació, Fernando Serrano, i una vegada més, el coordinador general Vicent Gª. Perales. El vicerector va destacar el compromís per la qualitat i l’excel·lència i la vocació del servici social de la UCH CEU.

Les persones assistents als tres actes d’inauguració, a més de gaudir de les explicacions generals i tècniques dels presentadors, van poder degustar també un vi d’honor de la mà dels bars i cafeteries del CEU a les tres seus.

Els cursos de capacitació de llengües de la Cardenal Herrera té modalitat semipresencial: set mesos ininterromputs de sessions presencials en els tres campus i, a més, treball simultani en plataforma Blackboard que la universitat estrena enguany. La Capacitació en Anglés (CCEI) va dirigida només a les persones que tenen acreditat un B2 segons el MECR com a requisit d’entrada; la de Valencià, però, exigeix un B1 d’entrada i permet l’alumnat aconseguir la capacitació al mateix temps que cursa el C1 (competència lingüística mínima per obtindre el títol). El Diploma de Mestre, enguany, exigeix que l’alumnat estiga en possessió del CCEV i, a més, acredite haver estudiat o estar estudiant titulacions de Magisteri o de Filologia. Se li permet, a més, cursar el C2 (competència lingüística mínima del DMV) si no la té acreditada. Els exàmens de Competència Lingüística es duran a terme el dissabte 25 d’abril de 2015 als tres campus. Este dia també tindran lloc les proves d’Anglés B2, organitzades pel Servici d’Idiomes de la universitat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí