Visita a À Punt Mèdia dels estudiants de valencià de les titulacions de Comunicació de la CEU-UCH

A la Universitat CEU Cardenal Herrera es preparen els futurs comunicadors en valencià, en les carreres de Periodisme, Publicitat i Comunicació Audiovisual. Un dels camps de treball futur és À Punt Mèdia. Per això, l’endemà de la cremà, un grup d’estudiants ha matinejat per a visitar les instal·lacions de Burjassot, organitzats pel professor de llengua i director del departament d’Humanitats Vicent F. Garcia Perales.

Acomboiats pel degà Elías Durán, els estudiants han tingut l’oportunitat de vore com és per dins el cor d’À Punt Mèdia, gràcies a les gestions de la universitat amb el Cap de la Unitat de Projecció Social, Albert Vicent. La visita va ser conduïda pel subdirector d’Informatius, Ximo Ferrandis, que va explica primerament què era i com s’havia confegit À Punt. En una sala de reunions, amb vidres transparents que donaven a la redacció, Ferrandis va explicar que la idea de construcció i reforma de l’antiga RTVV seguia el relat arquitectònic basat en el Tirant lo Blanc. Amb línies blanques, decoració blanca i lletres literals d’esta obra mestra de la literatura valenciana del Segle d’Or, s’havia format un ambient que pretenia que tothom es veiera integrat.

Efectivament, de fet, la redacció única (o integrada) era la prova que qualsevol persona que entra a treballar en À Punt ha de saber fer de tot. No es concep, doncs, el periodista especialitzat en un tipus de secció, sinó que tothom havia d’implicar-se en totes les faenes de la informació.

La visita va continuar des de la redacció integrada (on tenen també els lingüistes de la casa els seus escriptoris integrats, entre ells, el professor del CEU Adrià Castells) fins als estudis de ràdio. Es va donar la casualitat que en eixos moments s’estava emetent en directe el programa Al ras, dirigit pels periodistes Joan Espinosa i Jèssica Crespo. Tenien un debat sobre el valencià i l’humor (amb motiu de la Jornada “Tenim recursos per a fer humor en valencià?”, que organitza la UPV i l’AVL a Alcoi la setmana que ve), on els estudiants del CEU van poder escoltar les opinions dels còmics Eugeni Alemany i Maria Juan, a més de les del lingüista de la casa Joan Carles Simó i el representant del SNV de la UPV Josep Cortés. Un debat engrescador sobre llengua i estàndard, que es pot escoltar des del web https://bit.ly/2JmNWZt.

Seguidament, es van visitar les instal·lacions tècniques i el plató d’Informatius. Ferrandis explicava que els programes els fan les productores externes i es graven en uns altres platós. En el plató d’À Punt que van visitar els alumnes del CEU s’emeten en directe els informatius. També disposen d’altres instal·lacions a mena de plató, on es graven programes com ara “La qüestió”.

La visita va acabar en recepció, amb la presència del lingüista i professor del CEU Adrià Castells. A més, es va regalar a cada estudiant un detallet institucional d’À Punt, cortesia d’Albert Vicent, qui en tot moment va atendre les preguntes finals dels estudiants i els va animar que participaren en el programa de pràctiques pel conveni que À Punt té firmat amb la UCH CEU. Això sí…, sempre que saberen valencià i tingueren bon domini de la llengua.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Resolver: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.