Tanca l’edició en paper del periòdic ‘El Cresol de l’Horta’ després de 20 anys fent comarca

Francesc A. Cardells Martí, director de ‘El Cresol’

El periòdic El Cresol. Periòdic de l’Horta, projecte del professor de la UCH CEU Francesc Cardells, tanca l’edició en paper després de quasi dos dècades dedicat a la difusió dels interessos comarca. Naixia en octubre de 1995 ple d’il·lusions i esperances per informar el poble de Meliana, però en un anys es va passar d’una distribució personal a una distribució professional entre totes les subcomarques de l’Horta de València.

El Cresol és un treball coral, però davall el paraigües de Francesc A. Cardells, professor del Departament d’Humanitats de la UCH CEU. Cardells reunix les qualitats de professor universitari infatigable, que ha treballat perquè la consciència comarcal s’institucionalitze. Té, a més, línia d’investigació en este sentit: “La comarca com a paradigma històric”.

Ara ix al carrer l’última edició en paper, núm. 104 (2013), que fa un repàs de les seccions i edicions més destacades d’este periòdic mensual que, segons resen els destacats de la primera pàgina té estes característiques:

“Arrelat a l’humanisme cristià, la sensatesa i el realisme presidixen les decisions del projecte, que no mor sinó que es transforma en CM, Carmar Col·leccions Mediterrani”.

En la pàgina 3, podem llegir la “Carta del director” (F. C.) titulada “Una raó en la qual no calen raonaments”:

“El Cresol no desapareix sinó que creix, puix s’inscriu en un projecte editorial més gran, digital i de paper, CM, Carmar Col·lecions del Mediterrani, com una branca fonamental, circumstància que permetrà fer llibres de les nostres seccions i seguint una línia continuista”.

Heus-ne ací algunes pàgines de l’últim número (febrer, 2013):


Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Resolver: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.