Rosa Visiedo firma un conveni entre el CEU i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua el Dia Internacional de la Llengua Materna.

Hui de matí la Universitat CEU Cardenal Herrera ha firmat un conveni amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, amb la presència de la rectora Rosa Visiedo, el president de l’ens normatiu Ramón Ferrer, l’exprofessor del CEU i acadèmic Emili Casanova, el degà de la Fac. de Veterinària Santiago Vega i el director d’Humanitats i professor de l’àrea de Valencià Vicent Gª. Perales.

El curs passat, la UCH CEU va rebre la visita del president Ferrer, acompanyat de l’acadèmic Casanova. Enguany, també ens va visitar R. Ferrer acompanyat pel president de la Comissió de Llenguatges Específics, l’acadèmic Josep Lluís Doménech. I finalment, després de diversos acords i contactes, entre els quals, el de l’acadèmic Miquel Navarro (persona vinculada a la UCH CEU), hui dijous es firmava el conveni marc de col·laboració i acord entre la nostra universitat i la institució normativa dels valencians, que el va aprovar en la sessió plenària del passat divendres 8 de febrer.

 

Rosa Visiedo, rectora UCH CEU, i Ramón Ferrer, president de l’AVL

Durant la trobada entre les persones que s’hi havien donat cita, s’ha parlat del projecte del Vocabulari de veterinària, que serà dirigit per Santiago Vega i que previsiblement publicarà l’AVL en la Col·lecció Vocabularis, amb la finalitat d’omplir un buit en este camp i de fixar normativament les formes valencianes de la Veterinària, tal com s’ha fet amb el Futbol, Economia, Dret, etc.

Així mateix, s’ha proposat l’edició d’una obra inèdita del segle XIV, la promoció del valencià a la UCH CEU amb la segona edició dels Premis «Conta curiositats de la teua carrera» que van començar el curs passat, així com també la participació en activitats culturals de l’AVL en les instal·lacions de la UCH CEU. De fet, Radio CEU ja ha fa un butlletí horari en valencià cada dia, el de les 13h.

Es dóna a més la casualitat que hui, 21 de febrer, és el dia internacional de la Llengua Materna. 

De dreta a esquerra: Emili Casanova (exprofessor CEU i acadèmic), Santiago Vega (degà Fa. Veterinària), Ramón Ferrer (president AVL), Rosa Visiedo (rectora), Vicent G. Perales (prof. Valencià UCH CEU).

Més informació

Europa Press (Levante-EMV):

L’AVL subscriu convenis de col·laboració amb la Xarxa Vives i la Cardenal Herrera

 

Las Provincias:

La AVL trabaja con Xarxa Vives y Cardenal Herrera

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Resolver: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.