L’humor d’Alsina posa fi a cinc anys de carrera de Periodisme

elperiodic.com

Vora cinquanta estudiants d’últim curs de la titulació de Periodisme de la Universitat CEU Cardenal Herrera es van donar cita en la Fira de València el passat dissabte 5-5-12 per a la imposició de Beques. Les expectatives es van complir: dos alumnes, un professor, un periodista, el degà i la rectora van omplir de continguts un dia molt especial que marcarà un abans i un després en la formació dels futurs professionals de la Comunicació.

La taula de l’escenari estava presidida per l’Excma. Sra. Rosa Visiedo, Rectora Magnífica de la UCH CEU, l’Excma. Sra. María José González, vicerectora d’Alumnat i Extensió Universitària, l’Il·lm. Sr. Elías Durán, Degà de la Facultat d’Humanitats i Ciències de la Comunicació, la vicedegana de Periodisme Anunciación Ramírez, els professors Àngel Castaños i Elvira García, i el periodista Carlos Alsina.

 

Gràcies dels alumnes de Periodisme

Després que la rectora de la UCH CEU, Rosa Visiedo, donara el tret d’eixida, l’acte va començar amb les emotives paraules de dos alumnes de la promoció 2008-2012, Celia Sanchis i Mirna Solera, que van destacar la bona tasca dels professors en la disciplina i l’entrega, entre l’amor i l’odi que l’alumnat sol experimentar davant la formació a la Universitat.

 

Gràcies del professorat

Tot seguit, el professor Àngel Castaños va dedicar un emotiu discurs d’agraïment, tant als alumnes com als seus pares i mares, i va incidir en la importància de tot el que hi ha darrere de la formació d’estos últims cinc anys; així mateix, animava als futurs professionals a exercir el periodisme amb honestedat i tècnica per estar a punt sempre de sorprendre, tot i que la lliberta hauria de ser allò primordial, ja que el periodisme és un pilar fonamental per a la Democràcia.

Gràcies de Carlos Alsina

La celebració continuava amb el moment més lúdic, la intervenció del padrí que havien triat per a l’ocasió, el periodista Carlos Alsina, director de “La Brújula” de la cadena Onda Cero. Alsina confessava que se sentia com els alumnes uns minuts abans dels exàmens: nerviós i repassant allò que el dia d’abans s’havia començat a estudiar. Amb to d’humor, el periodista madrileny continuava declarant que hui en dia era difícil de trobar “gent de prestigi” en esta professió que els fera de padrí, per la qual cosa agraïa als alumnes la tria.

Per a ser periodista es podia triar entre crear-se un compte al Twiter o fer una carrera; la segona opció “és el camí més llarg, però el més solvent”, explicava Alsina, “ja que és la manera més sòlida d’entendre la comunicació”. El periodista d’Onda Cero es va guanyar l’atenció i la comicitat del públic amb frases ben eloqüents i plenes de referències a la realitat, com “no vos regalaran res, perquè hui no regalen ni els tratges”. Però el més destacat van ser els consells als futurs directius d’un periòdic o periodistes: “no vos rendiu”, “defenseu-vos vosaltres mateixos”, “sigueu honrats amb vosaltres mateixos”.

Gràcies d’Elías Durán

Després de la magnífica intervenció de Carlos Alsina, prenia el relleu el degà de la Facultat d’Humanitats i Ciències de la Comunicació, Elías Durán, qui va intentar respondre algunes interpel·lacions del mateix Alsina sobre la utilitat i els continguts de l’assignatura Història del periodisme, de la qual s’encarrega el mateix Durán. El degà declarava que el CEU no eren les instal·lacions, sinó les persones que hi conviuen: alumnat, professorat i persones d’administració i servicis.

D’altra banda, Elías Durán va destacar que en l’època que vivim, no s’haurien d’entendre els retalls en el món de la Comunicació, de la mateixa manera que no s’entenen en Sanitat ni Educació. Finalment, va acabar la seua intervenció amb aquella famosa escena final de Gladiator, en què diuen que no saben què els esperava fora, però estaven segurs que si es mantenien units, sobreviurien i tindrien més possibilitats de véncer. L’aplicació a la cinquantena de llicenciats en Periodisme era més que clara.

Gràcies de Rosa Visiedo

Seguidament va tocar el torn a la rectora de la UCH CEU, Rosa Visiedo, que va destacar la importància d’haver celebrat feia poc els 25 anys de la titulació de Periodisme al CEU de València. Aquell somni de persones com Vicente Navarro de Luján o José María Espinosa que van voler fer una titulació experimental pels anys 1986, hui era tota una realitat i la prova eren els alumnes que any rere any ixen de la UCH CEU ben preparats.

Així mateix, Visiedo va incidir que la Universitat s’adaptava als nous temps de canvis i modificacions que ens ha tocat de viure, sempre incidint que estem millor que fa cinquanta anys. Finalment, la rectora de la UCH CEU va llançar tres consells per als joves que l’escoltaven amb la il·lusió d’haver acabat la carrera: “No tingueu por”, “tingueu somnis” i “tingueu sort, la que vosaltres buscareu”.

Gaudeamus Igitur

L’acte es va cloure amb la interpretació de l’himne universitari Gaudeamus Igitur, a càrrec de l’Orfeó de la UCHC CEU, dirigit per José Manuel Palau.

 

 

 

 

 

 

 

1) Notícies en…

Las Provincias, 6/5/2012: Nueva promoción de licenciados en Periodismo en el CEU

En PDF

 

Levante-EMV, 6/5/2012: Medio centenar de nuevos periodistas

 En PDF

 

El Periòdic, 5/5/2012: Acto de graduación de la XXII Promoción de Periodismo de la Universidad CEU Cardenal Herrera

 

2) VÍDEOS DE L’ACTE…

Moment en la intervenció de Carlos Alsina.

***************************************************************

Moment de la intervenció d’Elías Durán, degà de la FHCC de la UCH CEU

***************************************************************

Moment de les alumnes Mirna Solera i Celia Sanchis

***************************************************************

Interpretació del Gaudeamos Igitur, Orfeó UCH CEU

***************************************************************

 

Font: Elaboració pròpia.

 

 

2 Comentarios

    • Moltes gràcies, m’alegre que t’haja agradat. No sóc periodista ni exercisc la professió, però m’apassiona la informació.
      Vicent

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Resolver: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.