La CEU-UCH obté l’èxit en la Capacitació lingüística (anglés i valencià) dels futurs docents

inauguracio_palacio_colomina_capacitacion_lenguas_UCHCEU (2)
D’esquerra a dreta: Vicent Gª Perales (coordinador general), Elías Durán (degà Facultat d’Humanitats i C. Comunicació), M. José González (vicerectora Alumnat), Alfonso Martínez-Carbonell (secretàri acadèmic Facultat Humanitats)

Més de mig miler de persones han entrat a formar part de la Comunitat CEU durant el curs 2013-14 dins dels programes de formació de Capacitació Llengües, després que la Conselleria atorgara per l’Orde 17/2013 de 15 d’abril les competències d’expedició de tres titulacions:

Certificado de Capacitación para la Enseñanza en Inglés (CCEI)

Certificat de Capacitació per a l’Ensenyament en Valencià (CCEV)

Diploma de Mestre de Valencià (DMV)

 

 

El passat 17 d’octubre començaven els 27 grups que s’han format en les diferents seus de la universitat: Elx, Castelló i Alfara-València. L’alumnat són mestres d’escola i d’institut en actiu i també, estudiants de les titulacions d’Educació, sobretot de la UCH CEU.

Recentment, segons l’Orde 90/2013 de 6 de novembre, la Conselleria ha catalogat totes les places per al cos docent no universitari amb el requisit del valencià, amb la qual cosa la demanda social de la titulació adequada és molt elevada. D’altra banda, els programes de plurilingüisme que la Conselleria ha posat en marxa obliguen un nivell de B2 d’anglés per a impartir assignatures en esta llengua, però a partir del curs 2016-2017 s’exigirà la Capacitació en anglés (CCEI).

Els programes de Capacitació i Diploma s’han dut a terme per un equip format després de la publicació de l’Orde d’abril, amb la participació tant de Vicerectorat d’Alumnat com també Vicerrectorat de Professorat i Rectorat. El resultat, un pla de formació que respon a les exigències de Conselleria, tant pel que fa als requisits d’accés (competència lingüística mínima, un B2 per a l’anglés, un C1 per al Valencià i un C2 per al Diploma, seguint el MECR), com pels continguts formatius de la Competència Professional.

Es dóna la circumstància, a més, que la Conselleria ha reconegut les titulacions de Llengua Anglesa nivell B2 de la Universitat CEU Cardenal Herrera, després de l’Orde 93/2013 d’11 de novembre («Certificat de superació de la prova de certificació d’idioma anglés, nivell B2», DOCV 7151 / 13.11.2013, p. 32518).

inauguracio_elx_elche_uchceu_capacitacion
Acte d’inauguració de la CCEV a Elx, el passat 21 d’octubre. En la taula: Marta Ruiz (coord. Grau Educació), Francisco Sánchez (director CEU Elx), Vicent Gª Perales (coor. gral. Capacitació), Ana Bella Muñoz (coord. Capacitació Elx)

inauguracio_elx_elche_uchceu_capacitacion2

A més, per al dissabte 14 de desembre de 2013 hi ha convocat un examen extraordinari d’acreditació de B2 d’anglés. Les proves ordinàries d’Anglés (B1 i B2) i Valencià (B1, C1 i C2) es mantenen per al 21 de juny de 2014.

D’altra banda, la UCH CEU és sòcia de ple dret de l’Associació de Centres de Llengües en l’Ensenyament Superior (ACLES).

colomina matthew zugsay (00)
El professor Matthew Zugsay, durant les primeres classes de Capacitació Anglés al Palau de Colomina de València.

colomina matthew zugsay (0)

La UCH CEU afronta el repte de la formació dels futurs educadors dels nostres fills pel que fa a les llengües (i també a Educació), un repte que s’ha pres amb rigorositat, seriositat i responsabilitat, amb vista de tindre una projecció social destacada i una formació adequada a les exigències del futur.

logos capacitacion

Notícies relacionades

– Presentació de la Capacitació a Elx: https://medios.uchceu.es/saladeprensa/2013/mas-de-150-alumnos-se-inscriben-en-el-curso-de-la-universidad-ceu-cardenal-herrera-en-elche-de-capacitacio-para-la-ensenanza-en-valenciano/

– La Capacitació a la Conselleria d’Educació: http://www.cece.gva.es/per/es/sfp_91_pflt_pla.asp

– Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià: http://www.cece.gva.es/polin/val/jqcv/

*Dossier premsa 29/10/2013:

El CEU, entre les institucions que poden acreditar Anglés B2 per a la Conselleria.

Nota de prensa de la CECE de la GVA.

La Vanguardia

Europa Press

El País

Mundo, Razón, Levante (ed. en papel, en PDF)

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Resolver: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.