Veus per un nou espai audiovisual. Manifesta´t en la UCH per la reobertura de RTVV

Olympia
Membres de la MESAV, Mesa Sectorial de l´Audiovisual Valencià impulsor de la campanya.

 

La UCH-CEU forma part de la Campanya de comunicació de les Universitats Valencianes i la Mesa Sectorial de  l ´Audiovisual Valencià (MESAV) per impulsar la reobertura de RTVV.
La CEU-UCH, mitjançant la Facultat de Humanitats i Ciències de la Comunicació, hi participa en la campanya de les universitats valencianes (coordinada por la mesa sectorial de l´audiovisual valencià) a favor de la restitució del servei públic de radiotelevisió i de la recuperació del sector audiovisual valencià. Dita campanya tindrà lloc al Hall del Centre de Producció Audiovisual “Bartolomé Serra” els dies 24 i 25 de maig, dimarts i dimecres, en horari de 9:00 a 19:00h.
Tota la comunitat universitària de la CEU-UCH està convidada a participar en aquesta iniciativa que  s´articularà  a través  del gènere de l´entrevista.  A les entrevistes vos demanaran la vostra opinió, en un format breu d’uns 20-30 segons, sobre aquestes dues preguntes:

Per què creus que és necessari un servei públic de radiotelevisió a la Comunitat Valenciana?

Com t’agradaria que fóra el futur servei públic de radiotelevisió?
mesav01b
 
 

Justificació

El tancament de RTVV es va produir al novembre de 2013, en un moment en el qual l’audiència havia donat l’esquena a la radiotelevisió pública dels valencians. Si en 1995 l’audiència de RTVV era d’un 21%, en 2010 havia caigut al 8,4%, i en 2012, després de la reconversió, RTVV SAU va arribar a tenir un 4%. Aquesta desafecció de la ciutadania valenciana cap al servei públic de radiotelevisió és hui un dels principals reptes per a que la restitució de RTVV puga ser un èxit.
Segons  Juanjo Bas, un dels  impulsors de la campanya a la UCH-CEU,   i vicedegà de Comunicació Audiovisual de la Facultat, conscients d’aquesta situació, les universitats valencianes proposem a la MESAV començar a treballar, paral·lelament al procés de re-definició del nou model de radiotelevisió pública i del sector audiovisual valencià, en restituir la confiança de la ciutadania cap a aquest projecte col·lectiu. Es busca que el projecte siga percebut com un bé comú, de rellevància estratègica per a la Comunitat Valenciana, des d’un punt de vista econòmic, polític, social i cultural.
En aquest sentit, tant important és definir un bon model de radiotelevisió pública de proximitat –feina que ha de desenvolupar la Comissió Parlamentària de Radiotelevisió Valenciana i de l’Espai Audiovisual– com que la ciutadania valenciana vaja canviant la seua percepció cap al propi concepte de “servei públic de radiotelevisió”, i que la nova RTVV serà efectivament un mitjà públic de comunicació al servei dels valencians i valencianes.
Aquest canvi passa també perquè la ciutadania comence a entendre que la qualitat del sistema comunicatiu valencià és necessària per a enfortir les institucions públiques i privades de la Comunitat Valenciana, en definitiva, per a reforçar el nostre sistema democràtic.

Objectius
Els principals objectius d’aquesta campanya de comunicació, amb el títol «Veus per un nou espai audiovisual» són els següents:

  • Millorar davant la ciutadania valenciana la reputació dels agents principals que participen i formen part del sistema comunicatiu valencià, com ara els empresaris, treballadors, acadèmics i altres professionals, que desenvolupen la seua feina als àmbits del periodisme, la comunicació publicitària i la comunicació audiovisual.
  • Promoure la participació ciutadana durant el procés de restitució del servei públic de radiotelevisió, amb la finalitat de millorar el nivell d’acceptació de la nova RTVV per part de la societat valenciana.

 

Idea i desenvolupament de la campanya

Es planteja la producció de vídeos, de durada curta o molt curta (entre 10 i 30 segons), produïts per equips de les universitats valencianes, i també per equips de producció de les associacions professionals adscrites a la MESAV.
En esta primera fase, es proposa produir uns vídeos des de les pròpies universitats, sobretot a les Facultats o Centres on estan els estudis de grau, màster o doctorat en comunicació, on donarem l’oportunitat als estudiants, professors/es i altres col·lectius per a que expressen què és el que esperen de la futura RTVV i/o com els agradaria que fora.

Encara que la campanya és oberta a tota la comunitat universitària de la CEU-UCH, es centra especialment en els professors i alumnes de les facultats on s’imparteixen les titulacions de Comunicació, així que vos animem a participar.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Resolver: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.